Bahama-szigetek utatás, Bahama-szigetek esküvőkAraamu Travel Utazási Iroda - Mauritius, Maldív-szigetek, Kuba, Dél-Afrika utazás
http://www.araamutravel.hu 
 


Bahamákról

Általános leírás
A Bahama-szigeteket Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1492-ben. Hamar a vakációk kedvenc helyszínévé vált, meleg időjárása,az Egyesült ÿllamokhoz való közelsége, valamint a bennszülöttek barátságos hozzáállása és egyedi kultúrája miatt. Magyarországnál hétszer kisebb területű szigetcsoport 690 szigete és több mint 2000 korallszirtje Floridától délkeletre található az Atlanti-óceánban. A szigetek közül 29 lakott. A volt brit koronagyarmat 1973-ban nyerte el függetlenségét. Államformája alkotmányos monarchia, államfő a mindenkori brit király(nő). A szigetek nagyon hasonlítanak egymáshoz, egy korallív darabjai. Alacsony fekvésűek, a partvonalat mangrove, lagúna és korallszirtek szegélyezik. Nagyon hasonlítanak a Maldív-szigetekre. A nagyobb szigeteket karib fenyőerdők borítják. A madarak sokasága és a zátonyok menti színes tengeri élővilág sok túristát vonz, búvárkodók számára igazi paradicsomi világ.

Az Atlanti-óceánban fekvő 690 szigetből álló Bahamák minden korosztály számára ideális választásnak bizonyulnak. A hazánk területének hetedrészét kitevő szigetcsoport Floridától dél-keletre kínálja szubtrópusi éghajlatával azt a kikapcsolódást, melyet talán már Ön is régóta keres. Megelégelte a mediterrán tengerpartok zsúfoltságát, és inkább mozdulna ezúttal az egzotikum, a különleges élmények és kultúra irányába? A Bahamák utazás és Bahamák nászút alkalmával történő választása garantáltan nem okoz majd csalódást az Ön számára sem. Nem véletlen örvend a terület kiemelt népszerűségnek, hiszen gazdag növény-, és állatvilágával, több mint 2000 korallszirtjével olyan mesés látványt nyújt minden egyes szigete, melyért érdemes sokat utazni. A páratlan szépségű partszakaszok, a mesébe illő fürdőhelyek, valamint a minden luxust kínáló szállodák gondoskodnak arról, hogy pihenése valóban tökéletesre sikeredjen. A pálmafákkal övezett strandok és nyaralóövezetek, a Bahamák utazás és Bahamák nászút alkalmával egész évben várják a turistákat, és minden igényt kielégítő medencés, pálmafás, valódi dzsungelhangulatot idéző szálláshelyekkel szolgálják a kifogástalan szórakozást. A Bahamák utazás és Bahamák nászút során is életre szóló élményekkel gazdagítja majd, nem beszélve arról, hogy hazánktól távol, egy idegen kultúrában szélesítheti látókörét, s ismerheti meg az élet olyan oldalát, melyet itthon még nem tapasztalt meg. Útra fel, a szigetcsoport kínálata garantáltan nem okoz majd csalódást, legyen szó akár fürdőzésről, kirándulásról, sportolásról, vagy gasztronómiáról!

Főváros
Nassau
Népesség
320.000 fő
Alapterület
13.962 km2
Lakosság
A lakossság 80%-a fekete, 10%-a fehér, 10%-a pedig ázsiai és egyéb származású.

Hivatalos nyelv
Angol a hivatalos nyelv, de beszélik a kreolt is.


Vallás
A lakosság 68%-a protestáns, 19%-a római katolikus, 13%-a pedig egyéb felekezethez tartozik.


Időeltolódás
GMT-5 óra (nyári időszámítás szerint -6 óra)


Fizetőeszközök
Bahamai dollár. A bahamai dollárt árfolyama megegyezik az USD-val, ennek köszönhetően pénzváltásra nincs szükség, bármely dollárral lehet fizetni. Az ismert hitelkártyákat (VISA, AMEX, Diners, Mastercard) szinte mindenhol elfogadják. Pénzkiadó automaták a repülőtereken, bankokban, turisztikai központokban és nagyobb szállodák közelében állnak rendelkezésre.


Beutazási feltételek
A magyar állampolgárok 3 hónapig tartó kint tartókodásig vízummentesen utazhatnak a Bahama-szigetekre. (A következő úti okmányokkal lehet beutazni a Bahamákra: magánútlevél, diplomata útlevél, szolgálati és/vagy külügyi szolgálati útlevél.) A fenti információk 2009. július 20-ai állapotot tükrözik. Az információk kizárólag tájékoztató jellegűek, utazás előtt érdeklődjön kollégánknál vagy a Külügyminisztériumnál.


Egészségügy
Az orvosi ellátás Nassau-ban és Freeport-ban megfelelő, azonban külterületeken korlátozott lehet. Az orvosi kezelés jelentős költségeket okozhat és az orvosok, valamint kórházak rendszerint azonnali készpénz-fizetést kérnek. Kötelező védőoltás nincs. Bővebb tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpont ad www.utazaselott.hu. Kizárólag palackozott víz fogyasztható! A Dengue-láz gyakori helyi népbetegségnek számít Latin-Amerikában és a Karib-tenger térségében.


Időjárás

Éghajlata szubtrópusi, trópusi. Az átlaghőmérséklet nappal 20-30 C fok, éjszaka 17-20 C fok van egész évben. A tenger hőmérséklete februárban 23 C fok, augusztusban pedig 28 C fok. A Karib-térségben júniustól novemberig hurrikán szezon van, a modern technika révén meggyőződhetünk arról, hogy utazásunk során várható -e vihar, illetve hurrikán. Hirtelen jön az eső és elég hamar véget is ér.


Elektromos hálózat
120 V, amerikai szabvány, adapter szükséges.


Telefon
Előhívószám: 1242


Öltözködés
Nyári, ill. sportruházat ajánlott. Zakó, nyakkendő csak az első osztályú hotelek vacsoratermeiben, bárjaiban szokásos. A jóminőségű napszemüveg feltétlenül szükséges.


Közlekedés
Az országban nics vasút. A közúthálózat hossza 2693 km. A kikötők száma 3, a repülőtereké pedig 30. A Bahamákon baloldali közlekedés van. A kerékpárosoknak és motorkerékpárosoknak ajánlott bukósisak viselése. A gyalogosoknak az úttestre való lelépéskor, szintén nem szabad megfeledkezniük, hogy először jobb kéz felől kell ellenőrizni a forgalmat. Az úthálózat viszonylag fejletlen, de nagyon jó a légi – és a viziközlekedés. A helikopter és a kisrepülőgép majdnem azt a szerepet tölti be, mint Európában a robogó.


Étel - ital
A Bahamákon a leggyakrabban felszolgált ételek a különböző tengeri herkentyűk. A bahamai homárt sütve, rántva, grillezve fogyasztják, de a menüválasztékban számtalan halfajta szerepel. A szigetek legkedveltebb itala a kalik, a helyi sör, az alkoholmentes italok közül pedig a kókusztejnél hígabb kókuszvíz, mely egy kedvelt koktél alapjául is szolgál.


Borravaló
Az éttermekben a számla eleve 15 % borravalót tartalmaz, de ezen felül a pincérek további borravalót is elvárnak. Minden szolgáltatást szokás egyébként borravalóval honorálni, átlagban 10 %-kal. (szobalány, londiner 1-1 dollár, naponta, ill. csomagonként)


Hasznos tanácsok
Az életszínvonal rendkívül magas, eiz sajnos az árakban is türköződik. Érdemes befizetni helikopteres városnézésre, a magasból ugyanis fantasztikus látványt nyújt Nassau és a Paradise Island. A Helitour ára 100-150 dollár körül mozog attól függően, hogy hány perces repülést szeretnénk rendelni. Több cég is foglalkozik ezzel. Nagyon jó áron lehet venni Nassauban Rolex órát, batikolt selymet, s fa faragványokat. A Straw Market bolhapiac/standjain érdemes alkudozni, sokszor elég nagy kedvezményeket is el lehet érni. Ha valami értékes dolgot vásárolunk, akkor ne feledkezzünk meg a Duty Free lehetőségéről, ehhez persze nálunk kell legyen az útlevelünk. A Bahama-szigetek valóságos búvár paradicsom. Nagyon sok Dive Center kínálja szolgáltatásait, érdemes megtanulni az oxigén palackos merülést Néhány nap alatt kiképeznek bárkit, s azután lehet gyönyörködni a víz alatti világban. A szigetek viszonylag közel vannak egymáshoz, repülővel tizenöt-húsz perc, hajóval egy-két óra a távolság, de nem nagyon érdemes azzal tölteni az időt, hogy utazgatunk, hiszen mindegyik szinte azonos természeti szépséget ad. Nassau és a Pardise Island azért különleges, mert itt épült fel a legtöbb szórakozó központ, s ez egyben nagy város is, lüktető élettel.


Diplomáciai képviselet (Bahamák)
Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban semmilyen magyar külképviselet nincs. A legközelebbi magyar nagykövetség Washingtonban (USA) található, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz igénybe. Kérjük, amennyiben szükséges, vegyék föl a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamainak az országban lévő diplomáciai képviseletével. Nagykövetség Washingtonban Cím: 3910 Shoemaker Street, NW, Washington D.C. 20008 Előhívó: (00)-(1)-(202)-460-37-11 (mobil) Fax: 966-8135, 686-6412 Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Dr. Somogyi Ferenc E-mail: was.missions@kum.hu honlap: www.huembwas.org


Diplomáciai képviselet (Magyarországon)

 
© 2009-2011 Araamu Travel Utazási Iroda
telefon: (06-1) 237-0904 | fax: (06-1) 237-0905 | skype: araamutravel | engedély szám: U-000965
Bahama-szigetek utazás | Esküvő Bahama-szigeteken | Szállodák Bahama szigetek| Bahama-szigetek esküvő | Bahama-szigeteki szállások